Over mij

‘Mensen bewust maken van veilig werken; dát is mijn ambitie’

Veiligheid op één. Daar maak ik mensen bewust van als ze bij mij de training volgen voor het werken met de heftruck, hoogwerker en/of verreiker. Ook bij VCA-trainingen en scholing in het kader van code95 staat veilig werken bij mij op de eerste plaats. Ik verzorg deze trainingen onder andere in opdracht van de opleidingscentra van TÜV Nederland en IPAF maar ook rechtstreeks in opdracht van bedrijven en materieelverhuurders.

Veel van deze trainingen zijn wettelijk vereist. Dat betekent dat ik ook wel eens cursisten in mijn groep heb die ‘verplicht op scholing moeten’. Mijn uitdaging is om ook hen mee te krijgen. Dat lukt me in 99% van gevallen. Vanuit mijn ervaring (zo’n vijftien jaar) bij diverse verhuurbedrijven ken ik de praktijk goed en spreek ik de taal van de werkvloer. Bovendien schakel ik makkelijk tussen verschillende achtergronden en niveaus. Daarnaast ben ik bedreven om goed tussen de regels door te luisteren. Deelnemers voelen zich daardoor gehoord; dé basis om te kunnen leren.

Vanaf 2010 ben ik al trainer/ instructeur. In 2014 heb ik mijn Tüv certificering behaald om trainingen te mogen verzorgen voor de hoogwerker, heftrucks en verreikers. Op 1 januari 2019 ben ik gestart als freelance trainer/instructeur en ben inmiddels ook IPAF en BMWT gecerticificeerd. Ook heb ik de SOG kwalificatie voor de heftruck, hoogwerker en verreiker. Met andere woorden, ik sta klaar om ook uw training te verzorgen!

Rob van Vliet

Met veiligheid speel je niet!